Maak kennis met onze stagiaires: Anouk Beurskens en Ward Boots

26-02-2024
231 keer bekeken

Onlangs hebben ook twee gedreven stagiaires zich bij ons RES NML-team gevoegd. Anouk Beurskens en Ward Boots brengen een frisse wind en enthousiasme met zich mee, waarmee zij een waardevolle bijdrage leveren aan ons gezamenlijke doel om een duurzamere toekomst te creëren.

Onlangs hebben ook twee gedreven stagiaires zich bij ons RES NML-team gevoegd. Anouk Beurskens en Ward Boots brengen een frisse wind en enthousiasme met zich mee, waarmee zij een waardevolle bijdrage leveren aan ons gezamenlijke doel om een duurzamere toekomst te creëren. Ze representeren de stem van jongeren in de energietransitie binnen ons team. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en het realiseren van positieve veranderingen in onze regio!

Anouk en Ward stellen zich graag aan jullie voor:

Anouk Beurskens
“Ik ben op het moment bezig met de master Corporate Sustainability aan de Radboud Universiteit. Deze master richt zich voornamelijk op het bedrijfsleven, maar is tegelijkertijd zo breed dat ik mijn kennis ook goed binnen de overheid kan inzetten. Duurzaamheid en Milieu interesseren mij en ik was op zoek naar een stage in deze richting. Ik heb toen een open sollicitatie ingediend bij de Regio Noord- en Midden Limburg en kwam uiteindelijk uit bij de RES.”

“Tijdens mijn onderzoek neem ik de beleidsstructuur van de RES Noord- en Midden Limburg onder de loep. Hoe kunnen we projecten implementeren op een manier waarop we er zoveel mogelijk uit kunnen halen? Op dit moment stem ik nog met Bas van den Akker en Peter van de Wiel af welke case ik mag onderzoeken. Het project OER is bijvoorbeeld een optie. Aan de hand van een casestudy maak ik mijn onderzoek tastbaar en kunnen mijn bevindingen worden meegenomen in de voorzetting van dit project.”


Ward Boots
“Ik volg nu de bachelor Geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als onderdeel daarvan heb ik een halfjaar in Dublin mogen studeren aan de University College. Mijn stage is extra curriculair; voor mijn afstuderen wil ik graag zoveel mogelijk kennis opdoen in de praktijk en ging ik op zoek naar een stage in de richting Duurzaamheid.”

“Bij de RES Noord- en Midden Limburg zal ik verschillende opdrachten/onderzoeken uitvoeren. Zo ga ik een analyse maken van verschillende soorten van energie-opwek en hun ruimtelijke inpassing. Aan de hand daarvan maak ik vervolgens een ‘energiecatalogus’ voor gemeenten. Daarmee kunnen zij in één overzicht zien welke opwekmogelijkheden er in hun gemeente zijn, wat deze betekenen voor de gemeente en ook welke subsidies/fondsen daarvoor beschikbaar zijn.”

“De energietransitie is één van de meest urgente opgaves van dit moment. Ik geef ook masterclasses over de energietransitie op middelbare scholen door het hele land, samen met een groep professionals uit de energiesector. Met de scholieren praten we over het huidige energiesysteem en de mogelijkheden en uitdagingen van een nieuw energiesysteem.”


Heb je tips voor onze stagiaires? Laat het ons weten via RESNML@venlo.nl.

Afbeeldingen

 

 

Contact

Gemeente Venlo
Postbus 3434
5902 RK Venlo

Mail: resnml@venlo.nl

Wil jij inloggen voor de Community of Practice? Dat kan!

Inloggen

 

Cookie-instellingen