Maak kennis met Frans Kuppens: projectleider Groen Gas RES NML

26-02-2024
82 keer bekeken

Binnen de ontwikkelgroep Warmte is Groen Gas een onderwerp dat de RES NML graag verder onderzoekt in een Coalition of the Willing. Het uitbreiden van het team middels een projectleider Groen Gas stelt ons in staat om in volle vaart aan dit thema te werken.

Binnen de ontwikkelgroep Warmte is Groen Gas een onderwerp dat de RES NML graag verder onderzoekt in een Coalition of the Willing. Het uitbreiden van het team middels een projectleider Groen Gas stelt ons in staat om in volle vaart aan dit thema te werken. Frans Kuppens is die nieuwe projectleider en hij stelt zich graag aan jullie voor.

De energietransitie en groen gas zijn geen onbekende onderwerpen voor Frans. Met zeer veel ervaring en kennis is hij een erg welkome aanwinst voor de RES NML ontwikkelgroep warmte. Frans werkte voorheen acht jaar als wethouder in de gemeente Cranendonck en was daarvan o.a. vier jaar de bestuurlijk trekker van de RES Metropoolregio Eindhoven. Hij is enthousiast over het onderwerp groen gas, wat hij zelf beschrijft als een uitdagend thema vol kansen. 

“Groen gas is soms een best gevoelig thema, terwijl er juist heel veel kansen liggen. Ik wil met de ontwikkelgroep graag het licht op die kansen schijnen. Hoe dat er precies uitziet en waar de mogelijkheden om tot ontwikkeling te komen liggen, gaan we samen met alle betrokkenen onderzoeken. Goede communicatie is vooral bij dit thema erg belangrijk: Juist een gebrek aan kennis zorgt vaak voor polarisatie en ik ben ervan overtuigd dat dat niet nodig is als iedereen zo goed mogelijk wordt meegenomen, kennis goed gedeeld wordt en we openstaan voor elkaars mening. In mijn vorige functies bevond ik me in een andere laag van de energietransitie. Ik vind het mooi dat ik me als projectleider Groen Gas nu kan inzetten om in de praktijk iets voor elkaar te krijgen in onze omgeving.”

Afbeeldingen

 

 

Contact

Gemeente Venlo
Postbus 3434
5902 RK Venlo

Mail: resnml@venlo.nl

Wil jij inloggen voor de Community of Practice? Dat kan!

Inloggen

 

Cookie-instellingen