De RES Noord- en Midden Limburg presenteert ‘energiestrippenkaart’ lokaal eigendom

08-09-2023
207 keer bekeken

De afgelopen maanden heeft de RES NML in samenwerking met de participatiecoalitie een heuse energiestrippenkaart rondom lokaal eigendom ontwikkeld. Meer informatie en de strippenkaart vind je in het bericht.

De afgelopen maanden heeft de RES NML in samenwerking met de participatiecoalitie een heuse energiestrippenkaart rondom lokaal eigendom ontwikkeld. Wij constateerden dat algemene workshops en kennissessies niet goed genoeg aansloten bij de uiteenlopende behoeften van de vijftien RES-gemeenten, waar de realisatie van energieprojecten zich allemaal in een ander stadium bevinden. Tijd voor maatwerk dus, in de vorm van een strippenkaart. Hiermee hebben de gemeenten keuze uit veertien thema’s rondom lokaal eigendom. Zij kiezen zelf welk thema op dit moment het beste bij hen past en leveren die strip in voor advies op maat.

“De strippenkaart is een mooi voorbeeld van een échte coproductie tussen de RES en ons als participatiecoalitie,” vertelt Andres Bauer, lid van de participatiecoalitie en één van de bedenkers van de strippenkaart. “Het is een grote uitdaging voor de RES om stakeholders goed te betrekken. Dit product is het bewijs dat een samenwerking zoals dit echt meerwaarde kan hebben voor het RES-proces: door deze samenwerking kunnen ideeën tot bloei komen.”

Je vindt de strippenkaart hier als PDF. Wil jij nu ook graag zo’n fysiek boekje en kaart? Vraag het aan via resnml@venlo.nl. Bij genoeg animo starten zij een herdruk. Heb je een andere vraag aan de bedenkers of wil je zelf een strippenkaart ontwikkelen? Ook die vragen kan je mailen naar resnml@venlo.nl.

Het hele interview met Andres en uitleg over de motivatie achter de strippenkaart vind je op de website van RES NML.

Afbeeldingen

 

 

Contact

Gemeente Venlo
Postbus 3434
5902 RK Venlo

Mail: resnml@venlo.nl

Wil jij inloggen voor de Community of Practice? Dat kan!

Inloggen

 

Cookie-instellingen