Inwoners zetten zich in voor energieopwekking in de regio Noord- en Midden Limburg

03-08-2023
107 keer bekeken

Inwoners van Noord- en Midden Limburg tonen indrukwekkende inzet als het gaat om het opwekken van duurzame energie. Uit recente gegevens blijkt dat particuliere huishoudens actief zijn met het installeren van zonnepanelen, waardoor een aanzienlijk opgesteld vermogen wordt gegenereerd.

Volgens data van Enexis hebben inwoners in de regio aanzienlijke stappen gezet op het gebied van energieopwekking. Een totaal van 94.742 aansluitingen realiseert een opgesteld vermogen van maar liefst 480.758 kWp. Binnen de RES Noord- en Midden Limburg valt op dat verschillende gemeenten opmerkelijke resultaten boekten. Horst aan de Maas voert de lijst aan met de meeste particuliere aansluitingen, gevolgd door Peel en Maas en Maasgouw.

Deze inspanningen van inwoners zijn van groot belang voor het behalen van de klimaatdoelstellingen van de regio. Door zelf actief bezig te zijn met energieopwekking dragen inwoners bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een duurzame toekomst. De RES Noord- en Midden Limburg is trots op de betrokkenheid en de prestaties in de regio. De resultaten tonen aan dat de energietransitie niet alleen een taak is van grote instellingen, maar ook gedragen wordt door individuen die een positieve impact willen hebben op het milieu.  

Samen bouwen we aan een groene toekomst voor onze regio!

Afbeeldingen

 

 

Contact

Gemeente Venlo
Postbus 3434
5902 RK Venlo

Mail: resnml@venlo.nl

Wil jij inloggen voor de Community of Practice? Dat kan!

Inloggen

 

Cookie-instellingen